Facebook Pixel Tracking Image Oare 2035 chiar va fi sfârșitul ? - AREA

Disponibil in curand !

Oare 2035 chiar va fi sfârșitul ?

Dacă Albert Einstein ar fi trăit probabil că ar fi putut să răspundă la această întrebare. Cum el nu poate, vom încerca noi să vă oferim câteva răspunsuri decente.
Sfârsitul erei combustibililor fosili reprezintă de fapt începutul unei alte ere: ERA VEHICULELOR ELECTRICE, denumite pe scurt EV – Electric Vehicule.

smart charger
Este o chestiune de timp până când vânzările de autoturisme și autoutilitare noi care produc emisii de carbon vor fi interzise. Se estimează că anul în care se va produce acest lucru este 2035. Uniunea Europeană a propus în data de 14 iulie 2021 o interdicție ce vizează comercializarea de mașini noi, cu motoare pe benzină și motoare diesel. Scopul acestor reglementări este ca blocul statelor europene să accelereze trecerea la vehiculele electrice. Comisia Europeană ținteste ca un procent de „aproape 100 %” din mașinile ce vor circula pe drumurile publice, până în 2050, să nu aibă emisii poluante.

car city taxi new york city wallpaper preview
Personal m-am întrebat ce înseamnă în momentul de față emisii poluante, motiv pentru care ne-am interesat pentru dumneavostă și iată cifrele concrete:

  • Mașinile produse în UE au tolerată limita de 95g de carbon pe kilometru condus. Aceasta va fi redusă cu 55% până în 2030, tinzând spre 0g în 2035.
  • Furgonetele, cărora li se permite 147 g / km, se vor confrunta cu o reducere de 50% până în 2030, iar până în 2035, emisiile poluante trebuie să fie, de asemenea, 0.

De exemplu un autoturism marca Ford Focus 1.5 EcoBoost, an producție 2021, cu un motor de 1.5 litri are o emisie de 128g/km. Cu siguranță neîncadrându-se în limitele de toleranță admise de reglementările menționate mai sus, va trebui înlocuit până în maxim anul 2035 cu un vehicul electric sau hibrid.
În acest sens, pentru a stimula vânzarea de automobile electrice, Bruxelles-ul a propus o serie de măsuri legislative care cer statelor membre să instaleze staţii de încărcare electrice, publice, amplasate de-a lungul drumurilor principale la o distanţă de maximum 60 de kilometri între ele, începând cu anul 2025.

charging car woman resized
În prezent, România poate fi parcursă din orice punct către orice destinație cu un vehicul electric care dispune de o autonomie medie de peste 150 km. Stațiile de încărcare electrice încep să fie din ce în ce mai bine distribuite de-a lungul drumurilor României, după cum se poate vedea și pe site-ul PlugShare.com. Furnizorii de servicii de încărcare sunt tot mai diverși și mai numeroși.
Cea mai mare reține a românilor în ceea ce privește achiziționarea de autovehicul electrice (EV) este legată de autonomia mașinii și posibilitatea de încărcare a acesteia. Din fericire, în ultimii ani în România se observă o creștere a numărului de stații de încărcare electrice.
La nivel național, la momentul actual, sunt circa 300 de amplasamente, fiecare dintre ele având o medie de 3 stații de încărcare electrice. Aceasta însumează un număr total de 900 de stații unde vă puteți încărca mașina electrică.
În contextul actual, în care fiecare dintre noi are puțin timp la dispoziție, se ridică o problemă și mai mare: chiar dacă avem locațiile de încărcare a autovehicului nostru electric, cât timp trebui să stăm „să păzim” mașina până și-a făcut „plinul” de curent.
Răspunsul la această întrebare este diferit în funcție de tipul de autovehicul electric și stația de încărcare. Acesta poate porni de la un minim de 1 oră și poate ajunge până la 2 ore. Nu mai punem la socoteală atenția sporită ce trebuie acordată organizării agendei personale în cadrul căreia autovehiculul devine actorul principal.
Există o soluție mai bună? DA! Un prelungitor atașat la o priză acasă poate rezolva parțial problema în contextul în care un consumator suplimentar de calibrul mașinii va genera inconveniente suplimentare: pot sări siguranțele, aparatele de uz casnic nu pot fi utilizate, etc.
Din fericire există soluții sustenabile cu ajutorul cărora să aveți autonomie deplină la încărcarea autovehiculului electric: stația de încărcare electrică direct la dumneavoastră acasă. Sună interesant?

shutterstock 515877400
Și mai interesante sunt avantajele acestei stații de încărcare:
1. Încarcați rapid direct din garajul dvs.
2. Alimentatul de la pompa devine istorie, reducând astfel cheltuielile personale sau ale firmei dvs.
3. Contribuiti activ la protejarea naturii, lucru care devine, pe masura ce trece timpul, din ce in ce mai important.
În speranța că v-am stârnit curiozitatea vă invităm să descoperiți care este stația care vi se potrivește.

AREA Case Inteligente

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *