Ghid Smart Home pentru începatori – partea a II-a - AREA - Case inteligente - Smart Home, Energie regenerabila

Disponibil in curand !

Ghid Smart Home pentru începatori – partea a II-a

Siguranță dumneavoastră prin securitatea casei inteligente

În continuarea serialul nostru (ep. II) vom face vorbire despre sistemele de securitate dintr-o casa inteligenta.

Firesc, s-ar pune întrebarea : care ar putea fi cel mai bun sistem de securitate pentru casa noastră ?

Internetul lucrurilor a făcut mai realizabil ca oricând conceptul de casă inteligentă în care dumneavoastră va controlați de la distanță ușile, luminile, termostatele – caloriferele, aspiratoarul, televizorul și chiar adăpătoarele pentru animalele de companie, asta utilizând doar un smartphone și o aplicație pe care o instalați gratuit. De asemenea, este simplu (și relativ la prețuri accesibile) să vă monitorizați casa de oriunde.

Sistemele de securitate inteligente sunt extrem de personalizabile și sunt disponibile în kituri de tip “do-it-yourself” sau ca setări complete, care includ instalarea profesională și monitorizarea. În funcție de nevoile dvs., puteți merge și cu un sistem pe care îl monitorizați sau plătiți o taxă de abonament pentru a vă fi supravegheată casă 24 / 24 ore de către profesioniștii si care vor contacta secțiile locale de pompieri și poliție atunci când sunt declanșate alarmele. Puteți profita de serviciile de monitorizare la cerere atunci când vă aflați în vacanță.

Desigur, cu cât aveți mai multă acoperire cu atât costurile vor fi mai mari. Însa dacă nu sunteți pregătit pentru un sistem dedicat de securitate, există o mulțime de dispozitive individuale, disponibile, care vă permit să monitorizați locuința de oriunde folosind telefonul sau tableta dvs., inclusiv camere de securitate interioare și exterioare, sonerii video, senzorii de mișcare și încuietori inteligente.

 

Camere de supraveghere

Smart home sistem de supravegere casa inteligenta

O cameră de supraveghere de calitate instalata la domiciliu vă va permite să monitorizati locuința, în special atunci cand sunteti plecat. Cu ajutorul modelelor interioare puteti monitoriza copiii și animalele de companie, în timp ce camerele de exterior pot ajuta la prinderea sau descurajarea eventualilor hoti.

Unele modele încorporează leduri care vă pot ilumina traseul. Camerele încorporate în sonerii vă pot monitoriza intrarea în casa și vă permit să interacționați cu vizitatorii fără a fi nevoie să vă apropiați de ușă – sau chiar să fiți acasă la acea dată.

 

Senzori inteligenți

Smart home senzor inteligent

Un sistem de securitate inteligent montat, la domiciliu, se conectează la rețeaua dvs. Wi-Fi, astfel încât să puteți monitoriza și controla dispozitivele de securitate utilizând un smartphone și o aplicație. Sistemul de intrare include, de obicei, câtiva senzori de ușă și fereastră, un detector de mișcare și un hub (dispozitiv central de comanda) care comunică cu aceste dispozitive folosind unul sau mai multe protocoale wireless, cum ar fi Wi-Fi, Z-Wave, Zigbee sau o rețea de rețele private.  Puteți adăuga senzori de ușă, senzori de mișcare și senzori de contact pentru a vă asigura acoperirea întregii case și pentru a construi un sistem complet. Acesta poate include încuietori de ușă, deschizători pentru uși de garaj, camere de supraveghere interioară și exterioară, lumini, sirene, detectoare de fum / CO, și altele.

De unde să începeți ?

Smart home - sistem de securitate inteligent

Proprietarii de case instalează componente inteligente de bază în funcție de ceea ce este important pentru ei. De exemplu, părinții cu copii mici pot începe cu senzori de contact pentru spațiile sensibile sau pentru anumite zone ale gospodăriei. Proprietarii caselor de vacanță se concentrează adesea pe instalarea de termostate inteligente sau încuietori inteligente pentru a menține costuri scăzute la utilitați și pentru a permite accesul de la distanță. Mulți oameni însă se bucură de avantajele monitorizării video si a sistemelor de supraveghere inteligente controlabile prin smartphone.

Stabiliți ceea ce este cel mai important pentru dvs. din punctul de vedere al securității și al confortului pentru a vă crea propria locuință inteligentă. Dacă aveți întrebări cu privire la echipamentul inteligent de la domiciliu sau la sistemele de securitate în general, contactați-ne pentru a discuta nevoile dvs. de securitate și de automatizare a locuinței.

În toate aceste configurații, la ora actuala, „limita e cerul”. În funcție de buget si disponibilitate vă puteți automatiza complet sau parțial locuința dumneavoastră, după propria viziune.

Experții noștri în proiectare vor lucra împreună cu dvs. pentru a crea un sistem de securitate care să vă aducă mai multă siguranță si confort intr-o casă inteligentă.

În episodul următor vom face vorbire despre sistemele termice inteligente, un lucru care ne atinge pe toți și fără de care viața noastră nu s-ar mai putea numi “civilizata”.

 

Cu considerație,

Sfetcu Mihai

Smart Solution Specialist & IT at AREA

mihai.sfetcu@area.ro

https://www.area.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *