Cum ții consumul de curent sub control cu doar câteva dispozitive inteligente - AREA - Case inteligente - Smart Home, Energie regenerabila

Disponibil in curand !

Cum ții consumul de curent sub control cu doar câteva dispozitive inteligente

Intrăm în perioada sărbătorilor în care ne dedicăm timpul familiei, prietenilor și… cadourilor. Ultimul lucru pe care ți-l dorești în această perioadă este să tai din bugetul de cadouri ca să poți plăti factura la curent care a venit „puțin” cam MARE.

În mod normal, facturile cresc în perioada sărbătorilor pentru că petreci mai mult timp acasă și inevitabili consumi mai mult curent uitându-te la televizor, lucrând pe calculator sau pregătind delicii în bucătărie cu robotul, mixerul, plita pe inducție sau cuptorul electric. Acest lucru este absolut normal, dar ar fi bine ca în această perioadă să îți monitorizezi consumul de energie pentru a vedea care sunt aparatele care produc „electricitate vampir”, adică aparatele care consumă curent atunci când nu sunt folosite. Poate în momentul de față nu ți se pare că ai avea astfel de aparate în casă, însă atunci când faci o listă ele se adună. De exemplu, mașina de spălat, microundele, aerul condiționat, televizorul, sistemul audio, calculatorul și așa mai departe. În medie, aceste dispozitive îți pot crește factura la curent cu până la 500 de lei pe an, doar prin consumul care se produce atunci când nu sunt utilizate.

O soluție la această problemă ar fi să scoți toate aceste aparate din priză atunci când nu le folosești, chiar dacă ești acasă sau ai plecat la servici. Însă, te avertizăm ca la un moment dat s-ar putea să te plictisești sau să uiți să faci acest lucru și vei reveni la vechiul obicei de a le lăsa în priză, iar facturile vor reveni la suma lor inițială. Dacă procedezi totuși într-o manieră SMART, poți reduce semnificativ consumul de curent prin utilizarea câtorva produse inteligente care să te ajute să monitorizezi consumul de curent al locuinței tale și să îl controlezi doar prin utilizarea unei aplicații pentru telefonul mobil.

Aceste produse sunt: un contor inteligent, o priză SMART și o siguranță automată inteligentă și te vor ajuta în misiunea ta de a reduce factura la curent. Toate aceste produse SMART îți permit să monitorizezi consumul și să controlezi aparatele conectate și implicit consumul acestora fără prea mult efort. Până la urmă, scopul acestor dispozitive inteligente este să îți facă viața mai ușoară și mai eficientă.

Tot ce trebuie să faci pentru a reduce consumul de curent este să alegi produsul inteligent care se potrivește nevoii tale și pentru că știm că piața dispozitivelor inteligente este mare, noi ți-am pregătit trei sugestii care te vor ajuta să îți reduci factura la curent fără să te agiți prea mult.

Recomandările noastre:

1. Contor inteligent Wifi monofazat cu monitorizare consum

Cu acest contor inteligent WiFi monofazat cu monitorizare consum vei putea ști care este consumul de curent în fiecare moment indiferent dacă ești acasă sau nu. Totodată, acest contor inteligent îți permite să gestionezi diferitele dispozitive conectate la acesta în mod direct prin intermediul aplicației dedicate sau prin funcția de temporizare.

2. Priza inteligenta Shelly Plug S, 10A, monitorizare consum, control Wi-Fi

Priza SMART Shelly Plug S este proiectata pentru a se încadra perfect într-o priză standard. Această priză inteligentă controlează automat iluminatul, încălzirea sau orice alt aparat electric conectat, îți permite să gestionezi sursele electrice cu o putere de până la 2500W (12A) și să primești informații despre consum în același timp.

Priza inteligenta Shelly Plug S, 10A, monitorizare consum, control Wi-FiPriza inteligenta Shelly Plug S, 10A, monitorizare consum, control Wi-Fi

 

3. Siguranță automată inteligentă cu contorizare, 2P 32A

Aceasta este o siguranță inteligentă cu ajutorul căreia poți monitoriza consumul de electricitate din locuința ta. Siguranța SMART se conectează la rețeaua WiFi și la aplicația dedicată și poate fi controlată cu ușurință chiar de pe telefonul mobil. Totodată poate fi integrată în scenarii și automatizări SMART cu alte produse Tuya, Alexa și Google assitant.

Iată cum doar câteva dispozitive inteligente  utilizate împreună, sau separat, te pot ajuta să gestionezi consumul de energie electrică chiar de pe telefonul tău mobil, reducând astfel și valoarea facturii de curent. Fie că vorbim despre „electricitatea vampir” sau pur și simplu despre monitorizarea consumului general al locuinței, aceste dispozitive sunt partenerul tău NUMĂRUL 1.

Acestea sunt doar câteva dintre produsele SMART pe care le poți integra imediat în locuința ta și care te vor ajut să ai un stil de viață mai eficient și mai prietenos cu buzunarul tău. Pe lângă asta, aceste produse nu sunt dificil de instalat și îți permit să vezi rezultate imediat ce începi să le utilizezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *