Cum poti sa te protejezi de coronavirus atunci cand esti acasa ? - AREA - Case inteligente - Smart Home, Energie regenerabila

Disponibil in curand !

Cum poti sa te protejezi de coronavirus atunci cand esti acasa ?

In zilele acestea majoritatea dintre noi suntem indemnati sau obligati sa ramanem la domiciliu, in ideea de izolare sociala pentru a evita o posibila contaminare. Ceea ce si facem, in numar destul de semnificativ, lucrand in sistem de home office sau, in cel mai rau caz, aflati in autoizolare din diverse motive.
La ora actuala se gasesc pe internet o multime de materiale cu sfaturi de protectie la acest virus (COVID-19) : sa te speli pe maini cat mai des dupa ce intri in contact cu suprafete posibil contaminate, sa iti protejezi nasul, ochii , gura si sa eviti, cat mai mult, contactul direct cu persoane straine. Dar nimeni nu vorbeste despre momentul in care, aflandu-se la domiciliu, o persoana straina iti suna la usa, te uiti pe vizor si ii deschizi usa, intrand astfel in contact direct. E nepoliticos sa lasi un om la usa si destul de deranjant sa incepi sa comunici cu voce tare cu celalalt.

In plus, mai exista situatia in care copiii dvs. sunt singuri acasa, iar un necunoscut suna la usa pentru diverse motive. In unele cazuri sunt sigur ca doriti ca dvs. sa fiti cel care ia decizia de a se deschide sau nu usa locuintei.

Exista si o varianta eleganta de comunicare in acest sens, varianta care iti ofera o serie de avantaje.

Vorbim despre un videointerfon smart.

Este practic, foarte util, modern si, in plus, te protejeaza de contactul direct cu oricine.

Haideti sa o luam punctual, pe scurt :

  • Un videointerfon smart este, printre altele, o sonerie wirelles, te scuteste de cablari suplimentare si, fiind smart, comunica cu smartphone-ul tau ; pe romaneste spus, o sa fii (si nu numai) avertizat audio ca te cauta cineva la usa de la intrare, dar si pe telefonul mobil, indiferent ca esti sau nu acasa – singura conditie (evident) este ca telefonul dvs. sa fie conectat la internet ; statistic vorbind, la ora actuala, este mult mai probabil sa ramaneti fara curent, iar internetul sa functioneze datorita operatorilor de telefonie mobila ;
  • Il vedeti pe cel de la usa, indiferent ca sunteti sau nu la domiciliu, puteti comunica cu el si puteti sa decideti daca ii permiti sau nu accesul in locuinta;
  • Comunicati, din interior, prin intermediul unui touchpad modern cu ecran LCD, cu o rezolutie video buna si cu difuzor inorporat ;
  • Aveti inclus senzor de prezenta cu auto-display, cu raza de actiune de 10-15m.

O combinatie posibila a acestui videointerfon se realizeaza impreuna cu o yala electronica inclusa in sistemul smart. Cu alte cuvinte, impreuna cu videointefonul smart, aveti la dispozitie un sistem inteligent si modern de control acces in propria locuinta, fie ca sunteti sau nu prezent la domiciliu.
Tare, nu ? Dar asta nu e tot !
Aplicatia gratuita disponibila Android / iOS care include videointerfonul specificat mai sus, poate controla foarte multe componente smart (atentie, din aceeasi aplicatie !), cum ar fi senzori de umiditate, temperatura, fum, miscare, camere video smart, sisteme de gestiune a centralei termice si caloriferelor, chiar si robot de curatenie, adapatoare sau dozator de hrana pentru animale de companie si instalatie automata de udat gazonul.

Ideea este ca posibilitatile sunt aproape nelimitate, dar, inainte de toate, trebuie sa trecem cu bine dincolo de aceasta criza, iar sistemul de mai sus este o solutie smart pentru a gestiona accesul in propria dvs. locuinta.

Daca considerati interesant articolul, va rog sail share-uti si pentru cunoscuti.

 

Mihai Sfetcu

Speciast Smart Home & IT

AREA Case Inteligente

0785.228.060

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *