Casa Inteligentă sau SMART HOME – ficțiunea devenită realitate - AREA

Disponibil in curand !

Casa Inteligentă sau SMART HOME – ficțiunea devenită realitate

Acum ceva mai mult de 20 ani (1997) apăruse filmul al 5-lea element (The Fifth Element) și îmi aduc aminte că am fost impresionat atunci de locuința lui Bruce Willis, salvatorul frumoasei Mila Jovovich-The Fifth Element. De fapt am fost impresionat de facilitațile oferite de casa lui. Totul era automatizat, totul părea atât de simplu, încat mi-a rămas întipărit în minte ca o dorință…

Astăzi, dupa 20 de ani, ficțiunea devine realitate. Acum omul modern își poate permite să își construiască propria casă inteligentă, indiferent că are o locuință gata construită sau urmează să o construiască. Din nou, ficțiunea devine realitate. E doar o simplă întâmplare? Evident nu, omul va tinde mereu spre confort cautând soluții cât mai inteligente și sigure.

Ce este casa inteligentă? Aș încerca să formulez o incompletă definiție. De ce incompletă? Pentru că opțiunile îmi par nelimitate și este de-a dreptul impresionant ce ne poate oferi acest concept și tehnologia existentă deja în jurul lui.

Definiție:

Sistemele de tip Smart Home / Casă Inteligentă sunt sistemele care ne facilitează, prin intermediul unor aplicații pe telefonul mobil sau în mod direct, chiar și prin comandă vocală, controlul și setarea majorității echipamentelor care sporesc calitatea vieții noastre. Mai pe larg, vorbim despre controlul sistemelor de încalzire, controlul sistemelor de ventilație, controlul iluminării, controlul calității aerului și protectia casei noastre față de evenimente nedorite de tip efracție, inundații, incendii, emanații de gaze toxice.
Altfel spus, sistemele Smart Home vor transforma casa, prin intermediul senzorilor inteligenti, într-un adevarat organism cu care dvs. veți putea discuta în cel mai simplu mod, inclusiv prin comanda vocala.

Dupa cum vedem opțiunile sunt nelimitate, de asemenea piața este inundată de o multitudine de tehnologii care sunt mai mult sau mai puțin compatibile între ele. În cele ce urmeaza noi va vom pregati o serie de articole,  care doresc sa fie ca un prim tutorial despre cum să-ți construiești casa inteligenta.

Ups 😊 am uitat ceva la definiție: o casa inteligenta nu este completă fără să ne ajute să economisim resursele energetice. Rolul pragmatic al unei soluții inteligente, pe lângă cresterea confortului, este și reducerea resurselor energetice – aici mai avem discuții de purtat .

Vă invităm să ne citiți articolele în continuare și vom veni cu multe informații utile .

Cu considerație,

Dan Sirbu

CEO

www.area.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *